Jesenné 3D v Bernolákove 14.októbra 2018

Mili lukostrelci,

Lukostrelecký klub ELÁN a 1. Lukostrelecký obchod LUK.sk Vás pozýva na jesenný pretek v 3D lukostreľbe do lukostreleckého areálu v Bernolákove dňa 14.októbra 2018 /nedeľa/ (Google GPS 48.201591, 17.286766), v areáli golfového ihriska Black river. Vítaný je každý, kto má luk a šípy, tak rekreační príležitostní strelci ako aj skúsení súťažní lukostrelci každej vekovej kategórie, každý v kategórii svojho typu luku (deti, ženy, muži, seniori). Tento pretek je aj pre hobby lukostrelcov, ktorých tradične býva väčšina a máme pre nich vytvorenú samostatnú HOBBY kategóriu a krátke vzdialenosti, takže sa smelo môžu zúčastniť!

3D okruh bude pozostávať z 28-3D figurín zvierat v životnej veľkosti, strieľať sa bude jeden okruh po 2 šípy na každý terč, oba šípy rovnako bodované. (Info pre nováčikov: Pri 3D lukostreľbe prejdú strelci okruh spoločne od terča k terču, pohybujú sa v malých skupinách 4-6 ľudí ), postupne prejdú všetky 3D terče, okruh má asi 3 km, lesný terén a lúka).

ČASOVÝ HARMONOGRAM
9:00 – 9:45 príchod a prezentácia účastníkov
9:00 – 9:45 tréning na terče na strelnici
10:00 – 10:15 privítanie účastníkov, rozlosovanie
10:30 – 14:30 pretek
14:30 – 16:30 vyhodnotenie a ukončenie preteku

Divízie lukov, do ktorej sa môžete prihlásiť:

*
PBHB -tradičné luky /primitívne luky bez výrezu na uloženie šípu a jazdecký luk rôzne typy – maďarský luk, mongolský, skítsky,-/ len drevené šípy sú povolené v tejto kategórii, bez streleckého okna (môže byť aj kompozitný luk z moderných materiálov, ale bez výrezu na uloženie šípu)
*
Longbow tradičný (dlhý anglický priamy luk, aj s výrezom aj bez) len drevené šípy (ak sú iné šípy (dural/karbón, tak je to už kategória TRRB)
*
Olympijský luk /športový reflexný luk so zameriavačom
*
Kladkový luk HU a Kladkový luk CU
*
BBholý luk bez stabilizátorov a zameriavačov /športový reflexný alebo lovecký luk bez zameriavača/ kovový stred luku, alebo aj  drevený stred s opierkou a základkou, závažie môže byť
*
TRRB tradičný reflexný luk (len drevený stred, može byť plastová základka alebo výstelka, bez závažia, bez opierky/buttonu)

1/Deti do 12 rokov vrátane (ešte nemali 13 rokov) všetky kategórie strieľajú z najkratších vzdialeností (biely kolík), maximálna strelecká vzdialenosť je 15 metrov. Patria sem aj deti do 12 rokov so zameriavačom (aj kladkový luk).
2/Tradičné luky PBHB, longbow a holé luky BB strieľajú z modrého Kolíka (stredná vzdialenosť), maximálna vzdialenosť je 27 metrov. Aj juniori a deti od 13+ rokov.
3/ Olympijské luky so zameriavačom strieľajú z modrého kolíka (do 27 metrov).
4/ Kladkové luky strieľajú z najdlhších vzdialeností (tabuľka s číslom). maximálna vzdialenosť je 45 m. Deti 13-15 rokov (ešte nemali 16) kladkový luk strieľajú z modrého kolíka.
5/ Hobby kategórie juniori a dospelí, ktorí majú menej ako 1 rok skúseností s lukostreľbou môžu strieľať z najkratších vzdialeností (do 15m)

Štartovné: Dospelí od 18rokov 15 Eur, Juniori (13-17 r) 10 Eur, Deti do 12 rokov 8 Eur

Vyhodnocuje sa kategória, v ktorej sú zastúpení aspoň 4 strelci, platí to aj pre kategórie žien strieľajúcich z rôznych lukov, ak nie je dosť strelcov, tak sa kategórie spájajú. Kategória hobby sa budú spájať v prípade zastúpenia rôznych lukov ak nebudú z každej kategórie aspoň 4 strelci. Pre víťazov sú pripravené medaile a ceny.

Prihlášku na pretek je potrebné urobiť najneskôr do 11.októbra 2018 prostredníctvom el. prihlasovacieho formulára, ktorý Vám príde ako link do emailu (tým na ktorých máme email). Pre prihlásenie na pretek vyplňte v el. Formulári požadované údaje a zaregistrujte seba, prípadne iných strelcov. Tí, čo nie sú v našej databáze lukostrelcov, môžu nám napísať na luk@luk.sk, my ich zaregistrujeme a budú im chodiť v budúcnosti emaily s pozvánkami na preteky v Bernolákove. V prípade bližších otázok k podujatiu nám neváhajte zavolať na 0910 90 90 88.

Strelci štartujú na vlastnú zodpovednosť na oficiálnej strelnici a musia dodržiavať pravidlá streľby. Usporiadateľ nenesie zodpovednosť za škody, ktoré vzniknú nedodržiavaním pravidiel na strelnici a pravidlá pohybu a správania sa po golfovom areáli. Obed aj pitný režim si každý účastník zabezpečuje sám. Deti do 12 rokov môžu strieľať 3D okruh len v sprievode rodiča alebo zodpovednej osoby.

Tešíme sa na Vašu účasť.

Lukostrelecký klub ELÁN