Lukostrelci z klubu ELÁN na súťažiach v apríli a máji

Lukostrelci z klubu Elán sa v mesiacoch apríl a máj zúčastnili niekoľkých súťaží, na ktorých sa im podarilo uspieť. V máji bolo prvé kolo slov. pohára v terčovej lukostreľbe vo Viničnom, kde Viktória Pokorádi získala prvé miesto v starších žiačkach na 50 metrov. Nováčik Jakub Ľach, ktorý je veľkým talentom a nádejným reprezentantom skončil na svojej prvej súťaži v základnej časti nástrelom 553 bodov a napokon v elimináciach potrápil súperov a skončil celkovo na 4. mieste.

Na súťaži v 3D lukostreľbe v apríli Hohenau Rakúsko skončil Peter Tomčík v katergórii muži barebow na druhom mieste a mladší žiak Sebastian Smatana na prvom mieste. Táto súťaž pokračovala koncom mája v Jakubove, kde Peter Tomčík prestrieľal medailistu z majstrovstiev Európy a skončil na prvom mieste, Sebastián opäť prvý.

26. mája bola na Sliači prvýkrát súťaž v terénnej lukostreľbe, kde súťaž vyhral strelec a tréner klubu ELÁN Michal Velčík, no organizátor spravil chybu pri jednom terči a musel anulovať výsledok z daného terča všetkým strelcom a tak sa napokon poradie zmenilo a skončil o bod za prvým. Za barebow muži súťažil Martin Dragúň z klubu ELÁN a skončil na 2. mieste. Pravidelne a usilovne trénujeme niektorí trikrát, iní až 5x týždenne a veríme, že sa nám tento rok podaria ďalšie úspechy. Strieľame s elánom, môžete i Vy..