Klub ELÁN má po 13 rokoch vlastný 3D parkúr na Čiernej Vode

Priatelia lukostrelci,

Lukostrelecký klub ELÁN, ktorý funguje od roku 2007 prináša lukostrelcom po 13 rokoch od založenia opäť niečo nové a to je vlastný klubový 3D parkúr 14-tich figurín zvierat v spolupráci s hotelom Agátka na golfovom ihrisku Čierna Voda Chorvátsky Grob. V roku 2007 na tomto mieste náš klub pripravil vôbec prvú 3D lukostreleckú súťaž a odvtedy sme už zorganizovali cez 35 takých súťaží, na ktorých sa zúčastňovali skúsenejší lukostrelci ako aj úplní začiatočníci, najmä zákazníci 1.lukostreleckého obchodu LUK.sk. Dnes ich je mnohých vidieť už na popredných miestach v slovenskom pohári, ktorý je organizovaný asociáciou 3D lukostreľby (SLA 3D), resp. niektorí z nich sú aj reprezentantmi Slovenska. Klub ELÁN tak pôsobí už na 4 strelniciach na Slovensku (Viničné, Bernolákovo, Ladce, Chorvátsky Grob).

3D parkúr sa nachádza v krásnom parkovom prostredí priamo na golfovom ihrisku s dĺžkou okruhu približne 1,2 km, kde náš klub už organizoval súťaž v septembri 2019. Terén je viacmenej rovinatý, no máme tu pre Vás aj viacero vyvýšených pozícií a streľbu z malých kopcov a do budúcna máme veľa nápadov na spestrenie parkúru a zvýšenia počtu zvierat.

Parkúr je určený pre lukostrelcov, ktorí majú vlastný luk, začínajúcich nováčikov ako aj súťažných strelcov. Pre tých, ktorí nemajú skúsenosti s lukostreľbou vieme luk a výbavu zabezpečiť, v takom prípade je potrebné si objednať aj služby jedného z našich lukostreleckých trénerov. (viac info na 0910 90 90 88). Parkúr a strelnica nie sú určené na streľbu z kuše.

3D parkúr má skúšobnú strelnicu na terče, kde sa môžu strelci rozstrieľať a zahriať a samotný parkúr pozostáva zo 14 figurín 3D zvierat v životnej veľkosti, ktorý si strelci prechádzajú dva aj viackrát a môžu si tak zatrénovať na tie isté terče a vzdialenosti, aké sú v seriálových pretekoch slovenského pohára. Okruh je postavený podľa pravidiel HDH-IAA, čo znamená maximálne vzdialenosti zvierat do 27 resp. 45 metrov podľa kategórie luku.

Kedy a kde ?

Strelnica a 3D parkúr sa na chádza v obci Chorvátsky Grob, časť Čierna Voda v areáli hotela Agátka. GPS: 48.224791, 17.231958

Otváracia doba parkúru je každý deň od 7:00 hod do 20:00 (v lete až do 21:00) od marca do novembra. (Posledný vstup na strelnicu a parkúr je o 19:00 )

Otvorené prvýkrát dňa 10.5.2020 o 9:00 (po tel. rezervácii termínu vopred)

Na vstup na parkúr je potrebné sa vždy telefonicky objednať na čísle ++421 910 90 90 88.

Parkovanie je hneď oproti hotela Agátka na druhej strane cesty pri kafé Bizmayer len 120 m od parkúru a skúšobnej strelnice a je bezplatné.

Pred vstupom na strelnicu a 3D parkúr záujemca zaplatí vstup na recepcii hotela Agátka, kde dostane bodovačku. Následne je povinný sa oboznámiť s pravidlami pohybu a správania na strelnici ako aj 3D parkúre a tiež s pravidlami správania na golfovom ihrisku (sú uvedené na umiestnených tabuliach na nádvorí hotela) Zakúpením vstupu každý účastník súhlasí, že sa so všetkými pravidlami oboznámi a bude ich dodržiavať. Deti do 15 rokov môžu ísť na parkúr a strelnicu len v sprievode dospelej osoby. Strelci majú k dispozícii aj skúšobnú strelnicu s terčami.

Vstupné:

Cena vstupu je pre dospelú osobu 14 Eur a pre mládež do 14 rokov (vrátane) je vstup 10 Eur. Seniori nad 65 rokov majú vstup za 12 Eur.

Kladkový luk je pre dospelých 15 Eur a pre seniorov nad 65 rokov 13 Eur. Mládež do 14 rokov kladkový luk je 11 Eur.

Klub ELÁN je občianske združenie a nie je platcom DPH.

Členovia klubu ELÁN majú vstup na strelnicu a 3D parkúr zdarma (informujte sa o možnostiach a podmienkach členstva na h.u. tel. čísle)

Vstup na strelnicu a 3D parkúr je limitovaný na 3 hodiny na každého účastníka. Je možnosť si zakúpiť aj celodenný vstup (cena je základné vstupné + polovica základného vstupného)


Počas koronakrízy je maximálny počet ľudí na skúšobnej strelnici 5, maximálny počet strelcov na parkúre je 50. Strelci na skúšobnej strelnici musia byť v 2-metrových rozostupoch na streleckej čiare, v takom prípade nemusia mať rúška.

Na jednom stanovišti na parkúre je možné byť maximálne 5 ľudí naraz. Pri vstupe na recepciu hotela Agátka je umiestnený dezinfekčný prostriedok.

V areáli hotela je možné sa občerstviť či objednať jedlo v reštaurácii aj vonkajšej terasy hotela Agátka.

Tešíme sa na Vašu návštevu.

Lukostrelecký klub ELÁN