2. októbra jesenné 3D v Bernolákove

Lukostrelecký obchod LUK.sk a lukostrelecký klub ELÁN Vás pozýva na letné 3D lukostreľbu do lukostreleckého areálu v Bernolákove dňa 2. októbra 2016 /nedeľa/ (GPS 48°12’4.42″S 17°17’17.08″V), v areáli golfového ihriska Black river. Vítaný je každý, kto má luk a šípy (môžu strieľať prípadne aj dvaja z jedného luku), tak rekreační príležitostní strelci ako aj skúsení súťažní lukostrelci každej vekovej kategórie, každý v kategórii svojho typu luku (deti, ženy, muži, seniori). Tento pretek je aj pre hobby lukostrelcov !

3D okruh bude pozostávať z 24 až 28 3D figurín (podľa počtu prihlásených), strieľať sa bude jeden okruh po 2 šípy na každý terč. (Pri 3D lukostreľbe prejdú strelci okruh spoločne od terča k terču, pohybujú sa v malých skupinách 4-6 ľudí, ), postupne prejdú všetky 3D terče, okruh má asi 3,5 km v lesnom teréne a na lúkach).

ČASOVÝ HARMONOGRAM
9.00 – 9,45 príchod a prezentácia účastníkov
9.00 – 9.45 tréning na terče na strelnici
10.00 privítanie účastníkov, rozlosovanie
10 15 – 14 00 pretek
14 00 – 15 30 vyhodnotenie a ukončenie preteku

Divízie lukov, do ktorej sa môžete prihlásiť:
*PBHB -tradičné luky /primitívne luky bez výrezu na uloženie šípu – maďarský luk, mongolský, skítsky,-jazdecký luk/ len drevené šípy sú povolené v tejto kategórii
*Longbow (dlhý anglický priamy luk, aj s výrezom aj bez) len drevené šípy (ak sú iné šípy (dural/karbón, tak je to už kategória TRRB)
*Olympijský luk /športový luk so zameriavačom
*Kladkový luk (HU, CU ),
*BB – holý luk bez stabilizátorov a zameriavačov /športový reflexný alebo lovecký luk bez zameriavača,/ kovový stred luku, alebo aj drevený stred s opierkou a základkou
*TRRB tradičný reflexný luk (len drevený stred, plastová základka alebo výstelka, bez závaží)

1/Deti do 12 rokov vrátane (ešte nemali 13 rokov) všetky kategórie strieľajú z najkratších vzdialeností (biely kolík), maximálna strelecká vzdialenosť je 15 metrov. Patria sem aj deti do 12 rokov so zameriavačom (aj kladkový luk).
2/Tradičné luky a holé luky strieľajú z modrého Kolíka (stredná vzdialenosť), maximálna vzdialenosť je 27 metrov. Aj juniori a deti od 13 rokov vyššie.
3/ Olympijské luky so zameriavačom strieľajú z modrého Kolíka (zo strednej vzdialenosti) ako holé luky.
4/ Kladkové luky strieľajú z dlhších vzdialeností (tabuľka s číslom). maximálna vzdialenosť je 45 m. Deti 12-15 rokov (ešte nemali 16) kladkový a olympijský luk strieľajú z modrého Kolíka.

Vyhodnocuje sa kategória, v ktorej sú zastúpení aspoň 4 strelci, platí to aj pre kategórie žien strieľajúcich z rôznych lukov, ak nie je dosť strelcov, tak sa kategórie spájajú. Pre víťazov sú pripravené medaile a ceny.

Prihlášku na pretek je potrebné urobiť najneskôr do 29.septembra 2016 prostredníctvom el. prihlasovacieho formulára, ktorý Vám príde ako link do emailu. Pre prihlásenie na pretek vyplňte v el. Formulári požadované údaje a zaregistrujte seba, prípadne iných strelcov. Tí, čo nie sú v našej databáze lukostrelcov, môžu nám napísať na luk@luk.sk, my ich zaregistrujeme a budú im chodiť v budúcnosti emaily s pozvánkami na preteky v Bernolákove. V prípade bližších otázok k podujatiu nám neváhajte zavolať na 0910 90 90 88.

Strelci štartujú na vlastnú zodpovednosť na oficiálnej strelnici a musia dodržiavať pravidlá streľby. Usporiadateľ nenesie zodpovednosť za škody, ktoré vzniknú nedodržiavaním pravidiel na strelnici a pravidlá pohybu a správania sa po golfovom areáli. Obed aj pitný režim si každý účastník zabezpečuje sám.
Deti do 12 rokov môžu strieľať 3D okruh len v sprievode rodiča alebo zodpovednej osoby.

Tešíme sa na Vašu účasť.

Fotky zo súťaží v 3D lukostreľbe v Bernolákove z predchádzajúcich rokov nájdete v našej fotogalérií – TU