10. ročník Jarného 3D v Bernolákove

Priatelia lukostrelci,

Lukostrelecký klub ELÁN a 1. Lukostrelecký obchod LUK.sk Vás pozýva na jubilejný 10. ročník prvého jarného preteku v 3D lukostreľbe do lukostreleckého areálu v Bernolákove dňa 5. apríla 2020  /nedeľa/ (GPS 48°12’4.42″S 17°17’17.08″V), v areáli golfového ihriska Black river. Vítaný je každý, kto má luk a šípy, tak rekreační príležitostní strelci ako aj skúsení súťažní lukostrelci každej vekovej kategórie, každý v kategórii svojho typu luku (deti, ženy, muži, seniori). Tento pretek je aj pre hobby lukostrelcov, ktorých tradične býva väčšina!

3D okruh bude pozostávať z 28 zvieracích 3D figurín, strieľať sa bude jeden okruh po 2 šípy na každý terč. (Pri 3D lukostreľbe prejdú strelci okruh spoločne od terča k terču, pohybujú sa v malých skupinách 4-6 ľudí ), postupne prejdú všetky 3D terče, okruh má asi 1,8 km, lesný terén a lúka).

ČASOVÝ HARMONOGRAM
8:30 – 9:45 príchod a prezentácia účastníkov
8:30 – 9:45 tréning na terče na strelnici
10:00 – 10:15 privítanie účastníkov, rozlosovanie
10:30 – 14:30 pretek
13:30 – 15:30 obed (priebežne každá skupina keď ukončí okruh)
približne medzi 15:30 – 16:30 vyhodnotenie a ukončenie preteku

Divízie lukov, do ktorej sa môžete prihlásiť:
*
PBHB – tradičné luky do 63´´ /primitívne luky bez výrezu na uloženie šípu – maďarský luk, mongolský, skítsky,-jazdecký luk/ len drevené šípy sú povolené v tejto kategórii
*Longbow tradičný od 64´´ (dlhý priamy D luk bez výrezu / streleckého okna ) len drevené šípy možné
*Longbow s výrezom / streleckým oknom (dlhý priamy D luk  ) len drevené šípy možné
*Longbow s karbónovými šípmi / duralovými šípmi ( dlhý priamy luk , jemný reflex povolený)
*
Olympijský luk /športový luk so zameriavačom
*
Kladkový luk (HU alebo CU ),
*
BB – holý luk bez stabilizátorov a zameriavačov /športový reflexný alebo lovecký luk bez zameriavača/ kovový stred luku, alebo aj  drevený stred s opierkou a základkou, závažie
*
TRRB tradičný reflexný luk (luk má len drevený stred, plastová základka alebo výstelka (nie kovová), bez závaží, bez opierky, patria tam aj luky CORE)

1/Deti do 12 rokov vrátane (ešte nemali 13 rokov) všetky kategórie strieľajú z najkratších vzdialeností (biely kolík), maximálna strelecká vzdialenosť je 15 metrov. Patria sem aj deti do 12 rokov so zameriavačom (aj kladkový luk).
2/
Tradičné luky PBHB, všetky kategórie longbow a holé luky BB strieľajú z modrého Kolíka (stredná vzdialenosť), maximálna vzdialenosť je 27 metrov. Aj juniori a deti od 13+ rokov.
3/
Kladkové luky aj olympijské luky od 15+ rokov strieľajú z najdlhších vzdialeností (tabuľka s číslom). maximálna vzdialenosť je 45 m. Deti 13-15 rokov (ešte nemali 16) kladkový a olympijský luk strieľajú z modrého Kolíka.
4
/ Hobby kategórie juniori a dospelí so skúsenosťou s lukostreľbou do 1 roka strieľajú z najkratších vzdialeností biely kolík (do 15m) všetky luky okrem kladkových lukov (hobby kladkové luky strieľajú z modrého kolíka do 27 m.)

Štartovné: Dospelí (18+) 16 Eur, Juniori (13-17 r) 12 Eur, Deti do 12 rokov 8 Eur

Vyhodnocuje sa kategória, v ktorej sú zastúpení aspoň 4 strelci, platí to aj pre kategórie žien strieľajúcich z rôznych lukov, ak nie je dosť strelcov, tak sa najbližšie kategórie logicky spájajú. Pre víťazov sú pripravené medaile a ceny.

Obed bude hneď po absolvovaní okruhu a odovzdaní bodovačiek pred vyhlásením výsledkov v kaštieli v Bernolákove, môžete si ho objednať pre seba aj sprevádzajúce osoby cez elektronický formulár pri prihlásení na súťaž, alebo emailom ( podávať sa má kura so zemiakmi), cena obeda je 6 Eur (zabezpečuje kaštieľ).

Prihlášku na pretek je potrebné urobiť najneskôr do 2.apríla 2020 prostredníctvom el. prihlasovacieho formulára, ktorý Vám príde ako link do emailu (tým na ktorých máme email). Po tomto termíne je prihlásenie možné, no štartovné sa zvyšuje o 5 Eur. Pre prihlásenie na pretek vyplňte v el. Formulári požadované údaje a zaregistrujte seba, prípadne iných strelcov. Tí, čo nie sú v našej databáze lukostrelcov, môžu nám napísať na luk@luk.sk, my ich zaregistrujeme a budú im chodiť v budúcnosti emaily s pozvánkami na preteky v Bernolákove. V prípade bližších otázok k podujatiu nám neváhajte zavolať na 0910 90 90 88.

Strelci štartujú na vlastnú zodpovednosť na oficiálnej lukostrelnici v Bernolákove a musia dodržiavať pravidlá streľby a pravidlá pohybu po golfovom areáli, ktoré pred pretekom vysvetlíme. Usporiadateľ nenesie zodpovednosť za škody, ktoré vzniknú nedodržiavaním pravidiel na strelnici a pravidlá pohybu a správania sa po golfovom areáli. Deti do 12 rokov môžu strieľať 3D okruh len v sprievode rodiča alebo zodpovednej osoby.