Jesenná súťaž v 3D lukostreľbe na Čiernej Vode 17. októbra (nedeľa)

 

Priatelia lukostrelci,

Lukostrelecký klub ELÁN a  Vás pozýva na jesenný pretek v 3D lukostreľbe na golfovom ihrisku a stálom 3D parkúre ELÁN v areáli hotela Agátka na Čiernej Vode v Chorvátskom Grobe, časť Čierna Voda dňa 17. októbra 2021 /nedeľa/ (GPS: 48.224836, 17.231657  ). Vítaný je každý, kto má luk a šípy, tak rekreační začínajúci a príležitostní lukostrelci ako aj skúsení súťažní lukostrelci každej vekovej kategórie, každý v kategórii svojho typu luku (deti, ženy, muži, seniori). Tento pretek je aj pre hobby lukostrelcov, ktorých tradične býva väčšina, je vytvorená aj HOBBY kategória pre dospelých !

Je potrebné sledovať aktuálne opatrenia podľa „Covid automatu“ v danom týždni súťaže. Do termínu súťaže sa môžu tieto opatrenia naďalej meniť, budeme Vás o zmenách informovať prostredníctvom FB na strelba.sk

3D okruh bude pozostávať z 28-30 terčov 3D figurín, strieľať sa bude jeden okruh po 2 šípy na každý terč. 3D okruh má asi 1,2 km, všetky terče sú na členitom golfovom ihrisku aj s miernymi prevýšeniami. Okruh na Čiernej Vode je stabilne postavený s 28 zvieratami a strelci si ho môžu prísť do termínu súťaže natrénovať, nebudeme ho meniť na túto súťaž (len v prípade veľkého počtu strelcov ho doplníme) !

ČASOVÝ HARMONOGRAM
8:30 – 9:45 príchod a prezentácia účastníkov
8:30 – 9:45 tréning na terče na strelnici
10:00 – 10:15 privítanie účastníkov, rozlosovanie
10:30 – 14:30 pretek
14:30 – 16:30 vyhodnotenie a ukončenie preteku

Divízie lukov, do ktorej sa môžete prihlásiť:

* PBHB do 63´´ – tradičné luky /primitívne luky bez výrezu na uloženie šípu – maďarský luk, mongolský, skítsky,-jazdecký luk/ len drevené šípy sú povolené v tejto kategórii
*Longbow min 64´´(dlhý anglický priamy luk, aj s výrezom) len drevené šípy (ak sú iné šípy (dural/karbón, tak je to už kategória TRRB)
*Tradičný longbow min 64´´ (dlhý anglický priamy luk, bez výrezu) len drevené šípy (ak sú iné šípy (dural/karbón, tak je to už kategória TRRB)
*Olympijský luk /športový reflexný luk so zameriavačom
*Kladkový luk (HU/ CU ),
*BB barebow – holý luk bez stabilizátorov a zameriavačov /športový reflexný alebo lovecký luk bez zameriavača/ kovový stred luku, alebo aj  drevený stred s opierkou a základkou, závažie
*TRRB tradičný reflexný luk (len drevený stred, plastová základka alebo výstelka, bez závaží)

Vekové kategórie:

1/Deti do 12 rokov vrátane (ešte nemali 13 rokov) všetky divízie lukov strieľajú z najkratších vzdialeností (biely kolík), maximálna strelecká vzdialenosť je 15 metrov. Patria sem aj deti do 12 rokov so zameriavačom (aj deti kladkový luk do 12 rokov).
2/Tradičné luky PBHB, longbow a holé luky BB strieľajú z modrého Kolíka (stredná vzdialenosť), maximálna vzdialenosť je 27 metrov. Aj juniori a deti od 13+ rokov.
3/ Olympijské luky so zameriavačom strieľajú z najdlhších vzdialeností ako kladkové luky (červený kolík).
4/ Kladkové luky strieľajú z najdlhších vzdialeností (červený kolík). maximálna vzdialenosť je 45 m. Deti 13-15 rokov (ak ešte nemali 16 r.) kladkový a olympijský luk strieľajú z modrého Kolíka.
5/ Hobby kategória sú juniori a dospelí so skúsenosťou s lukostreľbou do 1 roka strieľajú z najkratších vzdialeností biely kolík (do 15m) všetky luky okrem kladkových lukov (hobby kladkové luky dospelí strieľajú z modrého kolíka do 27 m.) Hobby kategória umožňuje štart do súťažnej lukostreľby a to streľbou z malej vzdialenosti, ak máte málo skúseností alebo sa necítite na štandardnú vzdialenosť, prihláste sa práve do tejto kategórie.


Štartovné:
Dospelí od 18 rokov 16 Eur, Juniori (13-17r) 12 Eur, Deti (do 12 rokov) 8 Eur

Vyhodnocuje sa kategória, v ktorej sú zastúpení aspoň 4 strelci, platí to aj pre kategórie žien strieľajúcich z rôznych lukov, ak nie je dosť strelcov, tak sa kategórie logicky spájajú. Pre víťazov sú pripravené medaile.

Prihlášku na pretek je potrebné urobiť najneskôr do 14.októbra 2021 prostredníctvom el. prihlasovacieho formulára na stránke www.archery3d.sk: https://www.archery3d.sk/prihlasenie/letne-3d-klubu-elan-na-ciernej-vode. Pre prihlásenie na pretek vyplňte v el. Formulári požadované údaje a zaregistrujte seba, prípadne iných strelcov. Pozor, obed je objednávaný cez tento formulár automaticky, preto ak si ho neželáte, dajte do kolonky obed (-1), ak chcete obed navyše, dajte do kolonky (1)Tí, čo nie sú v našej databáze lukostrelcov, môžu nám napísať na luk@luk.sk, my ich zaregistrujeme. V prípade bližších otázok k podujatiu nám neváhajte zavolať na 0910 90 90 88.

Strelci štartujú na vlastnú zodpovednosť a sú povinní dodržiavať prevádzkový poriadok v areáli. Usporiadateľ nenesie zodpovednosť za škody, ktoré vzniknú nedodržiavaním pravidiel 3D lukostreľby na cvičnej strelnici a 3D okruhu. Deti do 12 rokov môžu strieľať 3D okruh len v sprievode rodiča alebo zodpovednej osoby. Hotel poskytuje obedové menu  za 5 Eur. V areáli je reštaurácia, ktorá pripraví obed (kura s ryžou a pre vegetariánov cestoviny, alebo sa dá vybrať aj mimo menu a´la karte ), v prípade, že to „Covid“ situácia neumožní, obed bude vydávaný na odnesenie z reštaurácie, v areáli je dostatok miesta pod prístreškami.

Tešíme sa na Vašu účasť. Klub ELÁN

Fotky zo súťaží v 3D lukostreľbe  klubu ELÁN v tomto 3D lukostreleckom areáli