Jarná súťaž klubu ELÁN 1. apríla 2023 – jurský park na Bielej Skale

3D lukostrelecký turnaj na Bielej Skale Jurský park s dinosaurami

 

Priatelia lukostrelci,

Lukostrelecký klub ELÁN a  Vás pozýva na jarný pretek v 3D lukostreľbe na nádhernom mieste v lesnom areáli hlboko v lesoch Malých Karpát, v obci Častá- časť Píla, asi 5 km od Červeného Kameňa vo veľkom súkromnom areáli vo zvernici (bývalá detská ozdravovňa)

Link na areál: https://bielaskala.com/index.php/home-alias

Súťaž je 1. apríla (sobota) 2023 GPS: 48.413166, 17.284766

V prípade záujmu je tu aj možnosť ubytovania priamo v areáli. Informácie a objednávanie na tel. 0910 90 90 88


Na súťaž je vítaný každý, kto má luk a šípy, tak skúsení súťažní lukostrelci každej vekovej kategórie, každý v kategórii svojho typu luku ako aj začínajúci a príležitostní lukostrelci (deti, ženy, muži, seniori). Tento pretek je teda aj pre hobby lukostrelcov, ktorých tradične býva veľa, je vytvorená aj HOBBY kategória pre dospelých, teda úplných nováčikov, ktorí sa tak môžu zoznámiť s 3D lukostreľbou a súperia len medzi sebou, teda začiatočníci so začiatočníkmi !

3D okruh bude pozostávať z 28 terčov 3D figurín, strieľať sa bude jeden okruh po 2 šípy na každý terč. 3D okruh bude mať asi 1,5 km, všetky terče sú v členitom lesnom areáli, s ihličnatým aj listnatým lesom aj s peknými prevýšeniami, terče budú aj na lúke, je tam aj jazierko, strieľať sa bude aj cez vodu, okruh má parametre okruhov na súťažiach slovenského pohára. Opäť po úspešnom letnom jurskom parku v 2022 bude aj 12 terčov dinosaurov z prehistorického obdobia, ktoré deti majú radi 🙂

ČASOVÝ HARMONOGRAM
8:00 – 9:45 príchod a prezentácia účastníkov
8:00 – 9:45 tréning na terče na cvičnej strelnici
10:00 – 10:15 privítanie účastníkov, rozlosovanie
10:30 – 15:30 pretek
12:30 -14:00 – obed priebežne počas peteku
15:30 – 16:30 približný čas vyhodnotenia a ukončenia preteku

Divízie lukov, do ktorej sa môžete prihlásiť:

* PBHB do 63´´ – tradičné luky /primitívne luky bez výrezu na uloženie šípu – maďarský luk, mongolský, skítsky,-jazdecký luk/ len drevené šípy sú povolené v tejto kategórii
*Longbow min 64´´ LB (dlhý anglický priamy luk, aj s výrezom) len drevené šípy (ak sú iné šípy (dural/karbón, tak je to už kategória TRRB)
*Tradičný longbow TRLB min 64´´ (dlhý anglický priamy luk, bez výrezu) len drevené šípy (ak sú iné šípy (dural/karbón, tak je to už kategória TRRB)
*Olympijský luk OL/športový reflexný luk so zameriavačom, dlhé stabilizátory
*Kladkový luk (HU- kratší lovecký luk / CU – zameriavač s lupou, dlhé stabilizátory ),
*BB barebow – holý luk bez stabilizátorov a zameriavačov /športový reflexný alebo lovecký luk bez zameriavača/ kovový stred luku, alebo aj  drevený stred s opierkou a základkou, závažie/
*TRRB tradičný reflexný luk (len drevený stred, plastová základka alebo výstelka, bez závaží a bez gumových tlmičov)

Vekové kategórie:

1/Deti do 12 rokov vrátane (ešte nemali 13 rokov) všetky divízie lukov strieľajú z najkratších vzdialeností (biely kolík), maximálna strelecká vzdialenosť je 15 metrov. Patria sem aj deti do 12 rokov so zameriavačom (aj deti kladkový luk do 12 rokov).
2/Tradičné luky PBHB, longbow a holé luky BB strieľajú z modrého Kolíka (stredná vzdialenosť), maximálna vzdialenosť je 27 metrov. Aj juniori a deti od 13+ rokov.
3/ Olympijské luky so zameriavačom strieľajú z najdlhších vzdialeností ako kladkové luky (červený kolík).
4/ Kladkové luky strieľajú z najdlhších vzdialeností (červený kolík). maximálna vzdialenosť je 45 m. Deti 13-15 rokov (ak ešte nemali 16 r.) kladkový a olympijský luk strieľajú z modrého Kolíka.
5/ Hobby kategória sú juniori a dospelí so skúsenosťou s lukostreľbou do 1 roka strieľajú z najkratších vzdialeností biely kolík (do 15m) všetky luky okrem kladkových lukov (hobby -začiatočníci kladkové luky dospelí môžu strieľať z modrého kolíka do 27 m.) Hobby kategória umožňuje prirodzený vstup do súťažnej lukostreľby a to streľbou z malej vzdialenosti, ak máte málo skúseností alebo sa necítite na štandardnú vzdialenosť, prihláste sa práve do tejto kategórie.


Štartovné:
Dospelí od 18 rokov 17 Eur, Juniori (13-17r) 13 Eur, Deti (do 12 rokov) 9 Eur

Vyhodnocuje sa kategória, v ktorej sú zastúpení aspoň 4 strelci, platí to aj pre kategórie žien, veteránov a juniorov strieľajúcich z rôznych lukov. Ak nie je dosť strelcov, tak sa najbližšie kategórie spájajú. Ak nie je možné kategóriu logicky spojiť s inou, tak sa vyhodnotí aj pri menšom počte strelcov. Pre víťazov sú pripravené medaile a pre deti sladké ceny.

Prihlášku na pretek je potrebné urobiť najneskôr do 30. marca 2023 (do 12:00) prostredníctvom el. prihlasovacieho formulára na stránke www.archery3d.sk. Pre prihlásenie na pretek vyplňte v el. Formulári požadované údaje a zaregistrujte seba, prípadne iných strelcov. Obed si treba takisto objednať vo formulári pre seba, prípadne aj pre doprevádzajúce osoby. Tí, čo nepoznajú tento spôsob registrácie, môžu nám napísať na strelba@strelba.sk, my Vás navigujeme. V prípade bližších otázok k podujatiu nám neváhajte zavolať na 0910 90 90 88. (Číslo licencie a klub netreba vypĺňať ak ho nemáte)

Ako obed sa bude podávať teplé jedlo – guľáš v cene 6,90 Eur. Je potrebné si ho objednať pri registrácii na súťaž na stránke www.archery3d.sk. V prípade, že si želáte alternatívne jedlo – vyprážaný syr s hranolkami v cene 8,50 Eur, je potrebné si zadať registrácii na www.archery3d.sk tiež v kolonke obed a je potrebné nám napísať na strelba@strelba.sk (ak nenapíšete email, tak dostanete na súťaži automaticky guľáš).  Počas súťaže bude prítomný aj jednoduchý bufet s občerstvením (voda, káva, čaj, pivo, kofola) .

Parkovanie

Apelujeme na strelcov, aby sa snažili zviezť a spájať v autách kvôli obmedzenému počtu miest na parkovanie v lesnom areáli (mimo neho je zvernica a nie je možné parkovanie, k areálu vedie 3 km asfaltová cesta). Preto odporúčame aby ľudia, ktorí sú v aute samostatne alebo dvaja prídu najprv na parkovisko Červeného kameňa a tam sa buď pridajú k niekomu do auta alebo niekoho zoberú do svojho auta. GPS parkoviska Červený Kameň : 48.395347, 17.332378

Strelci štartujú na vlastnú zodpovednosť a sú povinní dodržiavať prevádzkový poriadok v areáli. Usporiadateľ nenesie zodpovednosť za škody, ktoré vzniknú nedodržiavaním pravidiel 3D lukostreľby na cvičnej strelnici a 3D okruhu, ktoré budú oznámené na bezpečnostnej tabuli počas tréningu aj súťaži. Deti do 12 rokov môžu strieľať 3D okruh len v sprievode rodiča alebo zodpovednej osoby.

Tešíme sa na Vašu účasť. Klub ELÁN