Jarná súťaž klubu ELÁN – 3D Jurský park v Bernolákove 6. apríla

Lukostrelci,

Lukostrelecký klub ELÁN a 1. Lukostrelecký obchod LUK.sk Vás pozýva na v poradí už 3. Jurský park – súťaž v 3D lukostreľbe aj na dinosaury, súťaž sa vracia po 5. rokoch opäť do lukostreleckého areálu v Bernolákove dňa 6.apríla 2024  /sobota/ (GPS 48°12’4.42″S 17°17’17.08″V), v areáli golfového ihriska Black river. Vítaný je každý, kto má luk a šípy, tak rekreační príležitostní strelci, ktorí nemajú skúsenosť so súťažením a chcú sa prísť zabaviť na zaujímavom lesnom 3D parkúre (býva ich väčšina a máme pre nich vytvorenú samostatnú tzv. hobby kategóriu), ako aj skúsení súťažní lukostrelci každej vekovej kategórie, každý v kategórii svojho typu luku (deti, ženy, muži, seniori). 

3D okruh bude pozostávať z 28 – 3D figurín, strieľať sa bude jeden okruh po 2 šípy na každý terč. Na parkúre bude aj 14+ terčov prehistorických zvierat, dinosaurov, ktoré sa v minulých rokoch na Bielej Skale páčili deťom aj dospelým. (Pri 3D lukostreľbe prejdú strelci okruh spoločne od terča k terču, pohybujú sa v malých skupinách 4-6 ľudí ), postupne prejdú všetky 3D terče, okruh má asi 2 km, členitý lesný terén a lúka).

ČASOVÝ HARMONOGRAM
8:00 – 9:45 príchod a prezentácia účastníkov
8:00 – 9:45 tréning na terče na strelnici
10:00 – 10:15 privítanie účastníkov, vytvor. Skupín
10:30 – 15:30 pretek
12:30 – 14:00 obed priebežne počas preteku
15:30 – 16:30 predpokl. vyhodnotenie a ukončenie preteku

 

Divízie lukov, do ktorej sa môžete prihlásiť (predbežne a približne kategóriu uveďte vo formulári (link nižšie) a presne uvediete kategóriu ráno v deň súťaže, keďže vytvárame viac kategórií ako je uvedené na linku):

* PBHB do 63´´ – tradičné luky /primitívne luky bez výrezu na uloženie šípu – maďarský luk, mongolský, skítsky,-jazdecký luk/ len drevené šípy sú povolené v tejto kategórii
*Longbow min 64´´ LB (dlhý anglický priamy luk, aj s výrezom) len drevené šípy (ak sú iné šípy (dural/karbón, tak je to už kategória TRRB)
*Tradičný longbow TRLB min 64´´ (dlhý anglický priamy luk, bez výrezu) len drevené šípy (ak sú iné šípy (dural/karbón, tak je to už kategória TRRB)
*Olympijský luk OL/športový reflexný luk so zameriavačom, dlhé stabilizátory
*Kladkový luk (HU- kratší lovecký luk / CU – zameriavač s lupou, dlhé stabilizátory ),
*BB barebow – holý luk bez stabilizátorov a zameriavačov /športový reflexný alebo lovecký luk bez zameriavača/ kovový stred luku, alebo aj  drevený stred s opierkou a základkou, závažie/
*TRRB tradičný reflexný luk (len drevený stred, plastová základka alebo výstelka, bez závaží a bez gumových tlmičov)


Vekové kategórie:

1/Deti do 12 rokov vrátane (ešte nemali 13 rokov) všetky divízie lukov strieľajú z najkratších vzdialeností (biely kolík), maximálna strelecká vzdialenosť je 15 metrov. Patria sem aj deti do 12 rokov so zameriavačom (aj deti kladkový luk do 12 rokov).
2/Tradičné luky PBHB, longbow a holé luky BB strieľajú z modrého Kolíka (stredná vzdialenosť), maximálna vzdialenosť je 27 metrov. Aj juniori a deti od 13+ rokov.
3/ Olympijské luky so zameriavačom strieľajú z najdlhších vzdialeností ako kladkové luky (červený kolík).
4/ Kladkové luky strieľajú z najdlhších vzdialeností (červený kolík). maximálna vzdialenosť je 45 m. Deti 13-15 rokov (ak ešte nemali 16 r.) kladkový a olympijský luk strieľajú z modrého Kolíka.
5/ Hobby kategória sú juniori a dospelí so skúsenosťou s lukostreľbou do 1 roka strieľajú z najkratších vzdialeností biely kolík (do 15m) všetky luky okrem kladkových lukov (hobby -začiatočníci kladkové luky dospelí môžu strieľať z modrého kolíka do 27 m.) Hobby kategória umožňuje prirodzený vstup do súťažnej lukostreľby a to streľbou z malej vzdialenosti, ak máte málo skúseností alebo sa necítite na štandardnú vzdialenosť, prihláste sa práve do tejto kategórie ráno pri príchode na súťaž pri registrácii.


Štartovné:
Dospelí od 18 rokov 16 Eur, Juniori (13-17r) 12 Eur, Deti (do 12 rokov) 8 Eur

Vyhodnocuje sa kategória, v ktorej sú zastúpení aspoň 4 strelci, platí to aj pre kategórie žien, veteránov a juniorov strieľajúcich z rôznych lukov. Ak nie je dosť strelcov, tak sa najbližšie kategórie spájajú. Pre víťazov sú pripravené medaile.

Prihlášku na pretek je potrebné urobiť najneskôr do 2. apríla 2024 (do 17:00) prostredníctvom el. prihlasovacieho formulára na stránke:

https://www.archery3d.sk/prihlasenie/jursky-park-v-bernolakove-2024

Pre prihlásenie na pretek vyplňte v el. Formulári požadované údaje a zaregistrujte seba, prípadne iných strelcov. Obed si treba takisto objednať vo formulári pre seba, prípadne aj sprevádzajúce osoby. Tí, čo nepoznajú tento spôsob registrácie, môžu nám napísať na strelba@strelba.sk, pomôžeme Vám sa zaregistrovať. V prípade bližších otázok k podujatiu nám neváhajte zavolať na 0910 90 90 88. (Číslo licencie a klub netreba vypĺňať ak ho nemáte)

Ako obed si môžete cez link a formulár vyššie objednať kapustnicu s chlebíkom priamo v kaštieli Theresia Chateau v cene 9,90 Eur

Strelci štartujú na vlastnú zodpovednosť a sú povinní dodržiavať prevádzkový poriadok v areáli. Usporiadateľ nenesie zodpovednosť za škody, ktoré vzniknú nedodržiavaním pravidiel 3D lukostreľby na cvičnej strelnici a 3D okruhu, ktoré budú oznámené na bezpečnostnej tabuli počas tréningu aj súťaži a vyhlásené pred začiatkom súťaže organizátorom. Deti do 12 rokov môžu strieľať 3D okruh len v sprievode rodiča alebo zodpovednej osoby.

Tešíme sa na Vás 6. apríla. Klub ELÁN

.

Fotky zo súťaží v 3D lukostreľbe v Bernolákove z predchádzajúcich rokov.